Nikdy nevíš.

Nikdy nevíš.

Dívám se na přesýpací hodiny,

čím déle, tím pomaleji

písek padá.

Poslední zrnko dopadlo,

…přece jen včas.

Kol nich vidím

obtáčet se hada,

jeho slyším hadí hlas,

a oči se mi klíží.

Cítím, že had se ke mně blíží

a ovíjí mne strach.

Je jako závan na řasách.

Otevírám oči,

hodiny zpět se točí

a – písek nepadá,

není to záhada,

jen uvnitř mého těla,

ten tichý hadí hlas

uzamknul můj čas.

Jakoby vážka odletěla.

Autor Kan, 24.01.2023
Přečteno 83x
Tipy 18
Poslední tipující: jort1, jenommarie, mkinka, šerý, Marten, Tvbm, Psavec, Sonador, Frr, Fialový metal, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...jsme plní pískoviště...

26.01.2023 10:41:26 | jort1

:-))

26.01.2023 10:45:21 | Kan

skvělé*

24.01.2023 11:48:35 | Sonador

Děkuji pěkně.

24.01.2023 13:17:36 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí