Vzpomínání.

Vzpomínání.

Šeří se, u svíce chci si číst,

však myšlenky hlavou mi běží,

jako zápřeh koní bez otěží,

a já dívám se na stále stejný list.

 

Bylo to dávno, já vzpomněl si,

Náhle mám to před očima,

jsme spolu u vody, je nám zima

a vítr šumí si v rákosí.

 

Vzpomínky dávné, jen pouhé stíny,

mnohá je zmatená a v šero splývá,

něco je ztraceno a neožívá

a mizí do ztracena a do hlubiny.

 

V paměti jen střípky času zbyly,

a v knize tvář víly skrytá.

Ty oči i po letech mě pohladily,

svíce dohasíná, za okny svítá.

Autor Kan, 27.01.2023
Přečteno 83x
Tipy 14
Poslední tipující: Bufik, Marten, mkinka, šerý, Tvbm, Fialový metal, Jan Kacíř, kozorožka, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je až s podivem, jak některé mžiky vzpomínek ulpí na dlouhou dobu. Jitří dávné lásky či jizví ústrky, zlobu.
Není korektoru ani nevymažem. Dobře, i nedobře.*

27.01.2023 17:36:52 | šerý

Děkuji za komentář. Často mě inspirují příběhy jiných.

27.01.2023 17:45:22 | Kan

Krásná vzpomínka.

27.01.2023 09:48:41 | kozorožka

Děkuji za komentář. :-))

27.01.2023 10:39:00 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí