Magické formule

Magické formule

Ta místa vhroužena v křehkých mhách
Tam těkavý pach se do čiv vpíjí
Na dlouhých stvolech z květů s nimi
Skryt v šlemu z toulavých modrých lamp

Tam těkavý pach se do čiv vpíjí
V jeho kouzlech smysl tiše chřad
Skryt v šlemu z toulavých modrých lamp
Šepot z těch tajemných delirií

V jeho kouzlech smysl tiše chřad
Jak tu rozpínal se hlas tak tklivý
Šepot z těch tajemných delirií
Z nachových zátočin nočních drah

Jak tu rozpínal se hlas tak tklivý
Šarlat co se plíží v křehkých mhách
Z nachových zátočin nočních drah
Skrytých kde se plynné bludy sytí
Autor Evžen Zachariáš, 01.02.2023
Přečteno 106x
Tipy 13
Poslední tipující: Sonador, Fialový metal, jenommarie, Pablo Kral, Frr, šerý, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

báseň stvořena obdivuhodnými kresebnými prostředky*** ST*

01.02.2023 15:55:11 | Frr

Zajímavé uchopení poezie. Autorsky jiným pohledem a vyjádřením, jenom fajn*

01.02.2023 13:42:10 | šerý

To je hodně zvláštní. Ale jsem rád za připomenutí slov jako čivy nebo šlem a za zajímavé posouvání se mezi strofami.

01.02.2023 12:30:02 | Šabrej

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí