Než se naděje...

Než se naděje...

Kdo v žití ztěžka dýchá,
přesto se z žalu neopíjí,
ten než se naděje,
.
uprostřed tmy a ticha
uslyší, jakou melodií
zní jeho naděje.
.
Snese se krůpěj pouhá
z prázdnoty všehomíra.
I to je zázrak malý.
.
V duši se zrodí touha,
co noty rozprostírá
do ticha katedrály.
.
Tomu kdo dlouho zápolí
možná ta krůpěj brzy
narazí do čela.
.
Třeba jen venku mrholí.
A třeba jsou to slzy
strážného anděla.

Autor TRlVlUS, 12.02.2023
Přečteno 134x
Tipy 10
Poslední tipující: BArBArKO, Sonador, Psavec, Kan, Marten, Karel Letník, Iva Husárková, kozorožka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Naděje nikdy neumírá. Krásně napsané.

12.02.2023 09:56:14 | Karel Letník

Krásné. Je to tak.

12.02.2023 00:26:29 | kozorožka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí