Sen s premiantkou akademie múzických umění

Sen s premiantkou akademie múzických umění

Na mysl tiše zaklepala.
'Ty?' ptám se, v hlase dojetí.
'V tvé hlavě jsem dřív bydlívala.'
'Vím. Copak, múzo, jak je ti?
.
No tak pojd dál, můj smíšku.
Povídej, kde ses toulala...'
a stočím zrak na malou knížku,
co mi tu po ní zůstala.
.
'Víš, s verši občas bývá dřina.
Básníků tolik, nás jen pár...
Což mi teď ale připomíná -
jsou svátky, mám pro tebe dar.
.
Odpusť mi prosím, kým jsem byla.
Děkuji za to, kým jsi byl.'
Pak na čelo mě políbila...
a já se ze sna probudil.
.
Teď si tu čmárám do papíru.
Přemýšlím, jak moc vážně brát
ty zvláštní vzkazy od Vesmíru
o múzách, co jsem míval rád.
Autor TRlVlUS, 15.02.2023
Přečteno 118x
Tipy 19
Poslední tipující: Sonador, Tvbm, Koala, Psavec, šerý, Marten, J92, kozorožka, Kan, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Parádní kousek!
Tady byla múza hodně ve formě... :

12.09.2023 15:36:29 | Koala

Dík. Navazuje na Noc s premiantkou akademie múzických umění. Obě se staly a byly napsány cca 3 roky od sebe.

12.09.2023 16:18:48 | TRlVlUS

Hezky poděkovala...jen ten čas bych viděla spíš na present continuous :-)

15.02.2023 21:55:11 | Violka divotvárná

...já bych je bral vesele...;-)jste snad přátelé...

15.02.2023 11:45:34 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí