Na skálu vytesat

Na skálu vytesat

Anotace: Barevnost života 2023

Na skálu vytesat
a nic neřešit,
jen chtít a jít.

Ráno se prospat a snít.
Však Mácha miloval romantiku,
já jen sedím a dýchám v mžiku
tu zem plnou otazníků.

Používám ten papír místo skály
a přesto slova občas drtí.
Tu vrba přijde z neznáma
i ploštice beze jména.

Tuž srdce napíše tíseň
a po strunách kytary se line píseň.
To osud psal, když člověk sám nevnímal.
A klapot deště smyje kal.
Čistý papír padá podél skal.
Autor mkinka, 08.03.2023
Přečteno 112x
Tipy 24
Poslední tipující: Emily Říhová, Iva Husárková, Sonador, kozorožka, Bufik, CULIKATÁ, annanymsová, jort1, Stanislav32, Fialový metal, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Mácha byl leccos...

08.03.2023 16:11:46 | jort1

Máš pravdu.

08.03.2023 16:35:15 | mkinka

tak je, chudina Lori

08.03.2023 16:22:20 | Vivien

Ano.

08.03.2023 16:35:58 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí