Lamely snodárné

Lamely snodárné

Početím jásavých proudů vine se 

v potěru hloubek nitrožilní Slunce

vděk křídových víl o kámen zakopl

studíš - megalit vnořen v polní trávu 

v jezero, v mládí z akvamarínu...

 

Spouštíme křižáky vlákny nahoru

dřeme v alejích osamělých hvězdných drah

na pavlači blesky letí z pěstiček dítek moří

melodicky, metodicky - jako vždycky

vymilovala sis nárok pohladit bubínek...

 

Pero zlomeno a inkoust kouše svatým ohněm

tekuté cosi střetlo paměť nahou jako kost

a flétny hojí kosmických bálů parkety horké

sirén sten voní a zjasňuje oči milosrdných

podej mi prst a ruce pak usnou samy... 

 

 

 

 

 

 

 

Autor Pablo Kral, 09.03.2023
Přečteno 78x
Tipy 7
Poslední tipující: šerý, jort1, Sonador, Iva Husárková, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí