Nomádi moří.

Nomádi moří.

Jak oblaka po nebi, na vlnách

lodě s bílými plachtami plují

a míří bůh ví kam.

Na moři neklidném se pohupují,

neznají z bouří strach.

 

Hejna mořských ptáků,

nad plachtami prolétají,

na ráhnech hledají spočinutí.

Křídla, jakoby andělská mají,

náhle vznesou se do oblaků.

 

Lodě vrací se, vezou čaj a kávu,

hedvábí a v pytlích koření

měsíčnou nocí.

Noc v den se promění,

když lodě vplouvají do přístavů.

Autor Kan, 04.04.2023
Přečteno 69x
Tipy 11
Poslední tipující: Psavec, Stanislav32, Marten, mkinka, Fialový metal, Frr, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Parádní :) jako vždy Kane

04.04.2023 18:39:44 | Narra

Mockrát děkuji. :-))

04.04.2023 20:35:12 | Kan

S lodí jež dováží čaj a kávu
pojedu jednou na dalekou Jávu..;-)pěkná romantika.

04.04.2023 13:30:00 | Marten

Děkuji za komentář.

04.04.2023 14:54:37 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí