Tajemství zahrady.

Tajemství zahrady.

Brána na konci ulice

zamčená je a rzivě hledí.

Za ní slavíci slaví velice

a ani na chvíli neposedí.

 

Rostou tam z růží houštiny,

tráva je vysoká nad kolena.

Člověk tam nežije jediný,

pravda, ani muž a ani žena.

 

Když kolem jdeš té zahrady,

to houští s tebou se táhne,

aby skrylo svá kouzla, své poklady,

když kolem jde, kdo po nich prahne.

 

Za branou na konci ulice,

slavík a jedna, či dvě slavice,

písně své, po celý den, si hrají,

ať chce, či ne, to zahrada neutají.

Autor Kan, 05.04.2023
Přečteno 87x
Tipy 16
Poslední tipující: kozorožka, Stanislav32, Psavec, šerý, Marten, Frr, paradoxy, Fialový metal, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zahrada ticha :)

05.04.2023 20:46:21 | Narra

Kouzelného a tajemného ticha. Děkuji . :-))

05.04.2023 22:35:42 | Kan

Co dodat? Hezké

05.04.2023 17:26:46 | Stanislav32

Děkuji pěkně. :-))

05.04.2023 22:34:24 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí