Prozření.

Prozření.

Na malém pódiu starého baru,

za láhev vína a večeři zpívá.

Doprovod hraje ji na kytaru

chlápek, co znuděně zívá.

 

Z hostů ji někdo pošle pití,

úsměvem děkuje umělým.

Reflektor ji do očí svítí,

a v baru houstne dým.

 

Z pódia na hosty se dívá,

nevnímají, je jim lhostejná.

Ať chce co chce zpívá,

cítí se, jak holka prodejná.

 

Co naplat, vždyť nemá kam jít,

nad barem bydlí, večeři má.

Zbývá ji, už jenom snít

a zlobit se, jak byla pitomá.

Autor Kan, 08.04.2023
Přečteno 74x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, Houslistka, Psavec, šerý, Marten, mkinka, Fialový metal
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Však z práce, dobrý každý krajíc. Lepším nežli na pracák, úprkem jak zajíc.*

08.04.2023 12:45:18 | šerý

Hezké a pravdivé. Díky za komentář.

08.04.2023 14:24:36 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí