Talizman

Talizman

 

 

 

                     TALIZMAN

 

 

 S talizmanom pre šťastie 

 svet je zrazu gombička, 

 chuť do žitia narastie, 

 neplač viacej, maličká.

 

 Ochráni ťa pred zlou silou, 

 habaďúru vyženie, 

 čas vyplní chvíľou milou, 

 stačí túžba, snaženie.

 

 Na pomoc vždy príde vhod 

 ako eso z rukáva, 

 svetlých časov práve zrod, 

 hnev a zloba ustáva.

 

 Smola už viac nemá šancu, 

 inú obeť vyhľadá, 

 v eufórii aj chuť k tancu, 

 víťazom som, paráda.

 

 Akúkoľvek prekážku 

 zdolám raz-dva bez snahy, 

 príliš krutú porážku, 

 smola vetchej povahy.

 

 S jedlom ale rastie chuť, 

 sláva stúpa do hlavy, 

 prirodzene skromný buď, 

 bo pád na dno boľavý.

 

 Drž sa pevne pri zemi, 

 mysli aj na okolie, 

 bo v rodinnom zázemí 

 začneš znášať príkorie.

 

 Ochotu sa podeliť 

 neodháňaj do kúta, 

 len žgrloš sa chce nedeliť, 

 trest postihne huncúta.

 

 Vďaka svojmu talentu 

 utŕžil som viac než dosť, 

 nie som hlupák na entú, 

 podelím sa pre radosť.

 

 Talizman jak oko v hlave 

 opatrujem každý deň, 

 udržiavam v dobrom stave, 

 modré z neba znesiem preň.

 

 Preto sa mi stále darí, 

 nešťastie ma obchádza, 

 plný sily, bystrý, jarý, 

 čo chytím, vždy vychádza.

Autor Peter35, 09.04.2023
Přečteno 73x
Tipy 8
Poslední tipující: šerý, Psavec, Marťas9, R.C.Šumbera, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí.

09.04.2023 09:22:05 | mkinka

Jeeej, potešilo ma

10.04.2023 16:45:54 | Peter35

Rádo se stalo.

10.04.2023 16:52:32 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí