Střípky dne.

Střípky dne.

Na vlně racek se houpá,

a tady druhý a třetí.

Vlna se za vlnou žene,

a žádný neodletí.

 

Příboj se o skály láme,

voda zlostí pění.

Na racky snáší se noc,

čeká je rozloučení.

 

Ráno zas křikem svým

matrosy budí.

Pak na vlny zaútočí,

i když ještě studí.

Autor Kan, 09.04.2023
Přečteno 73x
Tipy 15
Poslední tipující: Emily Říhová, Fialový metal, mkinka, Marten, šerý, Psavec, Stanislav32, kozorožka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jsi bystrý k vyhledávání téma. Super*

09.04.2023 15:24:55 | šerý

Za to můžou knihy a díla jiných básníků. Prostě hodně čtu. Díky za komentář.

09.04.2023 16:20:04 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí