Padesátá

Padesátá

Tři dny chybí do plnoluní.
Seléné strojí dvojspřeží.
A když se chopí otěží,
kopyta mezků nezaduní,
ač běží cvalem.
.
A jako každou noc, dnes znovu
Seléné svůj vůz stáčí do Karie,
kde spí ten, pro něhož jí srdce bije
a doufá v lásku Endymiónovu
tiše a vytrvale.
.
Na svazích Latmosu je klid.
Spí pastýř Endymión vprostřed svého stáda
a Seléné, ač by tak k uzoufání ráda,
nedokáže ho probudit.
.
Však jedna noc je nejjasnější.
A byť bude svou myslí v spánku,
pastýřův klíč odemkne její branku
a třeba spící, její nejmilejší
.
počne jí další
.
dceru
.
úplňku

Autor TRlVlUS, 14.04.2023
Přečteno 102x
Tipy 13
Poslední tipující: Sonador, Malá mořská víla, Psavec, Lexi, kozorožka, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky :)

17.04.2023 21:32:57 | TRlVlUS

Fascinující...
díky Triviusi, že upít mohla jsem trochu té slastné chvíle..

ta drzoST patří jenom víle
co mýtem Tvým teď unesena
hold vzdát chytrosti smí
jenž má jen žena

14.04.2023 18:24:01 | Malá mořská víla

a pak že prý poluce ;)

14.04.2023 08:15:08 | stormeater

Krásná. Zajisté má hoch krásné sny :-)

14.04.2023 07:36:30 | kozorožka

Pěkné.

14.04.2023 04:25:25 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí