Kachovská přehrada

Kachovská přehrada

kachovská přehrada se vylévá 

začala doba temnoty a zla 

svou sklenici vylévám a 

s ní svoji naději 

na mír v půlnočních alejích 

 

z okna vidím jak stařec 

kreslí na zeď svůj krvavý sen 

už bylo lépe řekne všem 

za rudé vlády pod kladivem a srpem 

 

pastýři jednoho dne 

vyženou ho ven 

v beránčí kůži bude bloudit světem 

však tam se neschová

zvěř najde ho a roztrhá 

a budou zase klidné noci

na Dněpru

Autor Sára Černá, 14.06.2023
Přečteno 63x
Tipy 1
Poslední tipující: Bufik
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí

15.06.2023 00:14:02 | Bufik

Děkuju moc

15.06.2023 16:45:21 | Sára Černá

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí