V tichém domě.

V tichém domě.

V tichém domě,

uprostřed pokoje zšeřelého

na prosté židli sedí.

Žije skromně,

nikoho nepustí do žití svého,

jen svého si hledí.

 

Jak u zdi starý strom,

větrem větve olámané;

na koho čeká ?

Jak dávný astronom,

co tajemství nepoznané

vyhlíží do daleka.

 

Stmívá se, dne barvy umlkají,

svět je, jak stará fotografie

v albu pod postelí.

Hodiny na stěně netikají,

i tak čas nadále žije,

jen o hostu jsme nevěděli.

Autor Kan, 27.06.2023
Přečteno 59x
Tipy 17
Poslední tipující: Frr, Stanislav32, Amonasr, Ondra, šerý, Marten, zde.neck, Psavec, Marry31, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí