D0MŮ

D0MŮ

Anotace: o chlapci, který s cigárkem v ruce a taškou na zádech klopýtal domů... ?..........A

S aktovkou na zádech klopýtal chlapec domů.
Co krok, zakašlání strohé z úst vylezlo mu.
Jako růže rudé slunce v dál zacházelo,
plachý roj komárů provázel jeho tělo,
jež klopýtalo domů.

Omámen dívkami – šat z myšlenek naň padal
a chlapec přemýšlel, zda ňáká má ho ráda.
Jen v knížkách na pomoc muška zlatá přilétá.
Věz, nejvíc že ze všech dívek tohoto světa
maminka má tě ráda.

Cigárkem plameny samoty v sobě hasil,
za sebou flámy jen krátké jak jeho vlasy.
Jak uhel řeřavé mizelo slunce v dáli,
větve bříz pár pídí nad ním si zašeptaly:
„Ohněm nic neuhasí.“

Ten chlapec – to jsem já. Ne s aktovkou, však s křížem.
V blátě stop čím dál víc a domov stále blíže,
pod prsem tajemně se ptalo srdce mé:
„Domov naleznem, až zemřeme?“
Autor china white, 28.03.2007
Přečteno 302x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

=) mě upe dostalo "Věz, nejvíc že ze všech dívek tohoto světa
maminka má tě ráda."

06.04.2007 08:52:00 | Albertinka

...Domov nalezneme až zemřeme?...možná...v životě máme domov tam, kde nám je dobře...

28.03.2007 23:44:00 | Lota

tahle mě chytla.Hlavně ten konec,ten je hodně povedenej.Krásný.

28.03.2007 22:20:00 | mosquito

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí