Bouře

Bouře

Navzdory dešti procházím strání

Deru se do kopce, ke kapli vzhlížím

Po nebi několik blesků se prohání

Musím však dál, chci slyšet odpověď

Na otázky, co tolik mě tíží a trápí

Na hromy nedbám, nesleduji předpověď

Před kaplí stojím, voda v provazech mě skrápí

Kleknu si do bahna a křičím svoji zpověď

Znám svoje chyby, neházím je za hlavu

Chci však slyšet, jak to vše zlomit

Déšť ještě zesílí, nemám však obavu

Křičím do nebe jen jediné slovo PROČ

Nahoře mě neslyší a dole mě nechtějí

Na tváři nepoznám co je voda a co slzy

Ztrácím i svou poslední skrytou naději

A bouře kolem mě ukazuje své hrůzy 

Blesky nebe ozařují a hromy zemí otřásají 

Přes šumění vody neslyším své myšlenky

Stejně mi v hlavě nic kloudného neposkládají

A tak se pod tíhou deště zas vracím zpátky.

Autor fisus, 31.07.2023
Přečteno 79x
Tipy 3
Poslední tipující: mkinka, Psavec, Bufik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí