Zpověď čaroděje

Zpověď čaroděje

V pustině duhových svatyní

křičel jsem do tváře bez očí 

o bezesné duši rubínu 

o hříších plamínků

svící zlomených

a skelný pohled zmizelých

popínal dunivé hlasy sekvojí

kde třmeny pasovaly na rytíře  

i srdce zvonů hladě s něhou jáhna

v bití neustaly ani v tříšti křisťálu ...

 

Od úsvitu unáším livreje lokajů 

já zloděj křížů a vykradač času

srub na řasách lvice stavím

mulatkám slzy z kanálků vysvlékám

korály češu - ty plavovlásky rozkoše

marně ... ? 

 

Vlaky zítra nikde nestaví 

a džbánek dechem sám se orosil

krasojezdče ze souhvězdí býka

v příšeří přisedni a pobuď 

než vyhasne dýmka míru...  

 

  

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Autor Pablo Kral, 03.08.2023
Přečteno 70x
Tipy 12
Poslední tipující: IronDodo, Psavec, jenommarie, mkinka, Sonador, Ophelia81, Bufik, šerý
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

opravdu pěkné dílko. :)

04.08.2023 13:03:41 | jenommarie

Krásné básnické obrazy ve zpovědi...

04.08.2023 08:34:47 | Ophelia81

No bezva dílko. Líbí se mi to*

04.08.2023 00:59:09 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí