Trilobit

Trilobit

Tajemný, u dna kráčející a ukrývající,

do klubíčka se stáčející před dravými protivníky.

 

Nepochopený, nepoznaný a jedinečný, avšak ne jediný svého druhu.

 

Nepříliš bojoval za svou existenci

a tak dočkal se zapomnění.

 

Nahrazen novými druhy v té naší říši,

za sklem vitrín v kamenech ukrytý.

A ač od nás lidí vzdáleně se liší,

kdysi patřil i on do naší reality.

 

Nedočkal se záchrany, neměl tolik možností,

a proto stal se jen minulostí.

 

Člověk se nemusí držet u dna a tiše kráčet,

své pocity a touhy na svých bedrech jen vláčet.

 

Neměl by se bát vyplout na hladinu,

strachu postavit se a mluvit na rovinu.

 

Každé příležitosti náležitě využít,

odhalit jaký je a pro co chce žít.

 

V opačném případě míří k zapoměnní

jako ten Trilobit, tvor, který mezi námi už není.

 

 

Autor Soliteria, 07.08.2023
Přečteno 146x
Tipy 10
Poslední tipující: jort1, IronDodo, BArBArKO, Penemue, MatyhoZmaty, mkinka, Psavec, Žluťák
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...je i není

09.08.2023 10:05:08 | jort1

to je dost dobrý!

07.08.2023 22:11:34 | MatyhoZmaty

Moc děkuji

07.08.2023 22:12:47 | Soliteria

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí