Každou noc mi hraje blues

Každou noc mi hraje blues

Každou noc mi hraje blues
báječně se hodí k milování
k míchání zázračného lektvaru
z plných hrstí radosti
z devíti deci potu, šesti dílů slin, tří slz
a špetkou nebo dvěma smutku

Každou noc mi hraje blues
to jediné má moc nad časem
nad věčně poťouchlým žolíkem
vrhajícím mi bez uzardění
zas a znova kostkou

Každou noc mi hraje blues
ta samá melodie modré
co pokaždé chytí jiné aranžmá
a nikdy si neodpustí
do celých taktů o shledání
přimíchat pár tónů loučení
Autor Fero Dudek, 08.08.2023
Přečteno 85x
Tipy 14
Poslední tipující: IronDodo, Marten, Alci, BArBArKO, Sonador, RadekČ, Anfádis, Kaňka, Žluťák, narra peregrini, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...pěkný blues...

08.08.2023 14:11:58 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí