Svedomie

Svedomie

Anotace: -

 

Všemohúci Bože môj,
nápoj tečie, svieti, živí.
Otvoríš srdce, žitia zdroj,
a lásku lámeš, spravodlivý!

Z očí stratil sa, plachý svit
šedých, prázdny sál,
do rána lásky cit,
len pôst, v duši žiaľ.

Zaľúbený pohľad strádam.
Búri sa, blesky sype,
stratenú ťa navždy hľadám,
smeješ sa na mojom vtipe!

Kam sa dívate, oči samoty!
Mal som nádej, zas som bez nádeje.
Smútok trúchliaci ide oproti,
večer horké slzy leje.

 

Autor IronDodo, 10.08.2023
Přečteno 56x
Tipy 9
Poslední tipující: Amarylka, Psavec, Anfádis, Žluťák, kozorožka, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí