Návrat.

Návrat.

Měl jsem Vás, má milá, poslechnout,

a svévolný tak, neměl být,

však musíte mě pochopit,

chtěl jsem se dostat z Vašich pout.

 

Já vím, že bez Vás nejsem nic,

a s životem si nevím rady,

bez Vás, že bych už zemřel hlady,

a nejsem gróf, ale rytíř z Nemanic.

 

No,tak mě máte tady ve vší parádě

s tím, co nepatří mi a moje nebylo.

Hlavu neskloním: to by se vám líbilo,

a spát budu ve stanu, za domem, v zahradě !

 

Co to zas děláte, vždyť všem jste jen pro smích,

v Prosinci ve stanu spát; Vy sníte ?

Večer, u krbu, všechno mi, hezky, vypovíte;

a spát budete doma, ať Vás mám na očích !

Autor Kan, 25.09.2023
Přečteno 58x
Tipy 16
Poslední tipující: Kaňka, Žluťák, Marten, Psavec, Ondra, Ophelia81, IronDodo, Fialový metal, Isabella, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Citlivé.

25.09.2023 11:20:48 | mkinka

:-)) Děkuji za komentář.:-))

25.09.2023 13:44:26 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí