Přesýpací hodiny

Přesýpací hodiny

 

Spadly přesýpací hodiny

dolů z nakloněné roviny,

tak mám s časem vystaráno!

 

Celá věčnost leží na zemi,

někde pod podrážkou skřípe mi

loňský duben, dnešní ráno

 

Neposkládám už rok po roce

Které zrnko je má promoce?

Které zase první slova?

 

Třeba vzpomínky mé rozjitří

včera nalezené pozítří,

co v koberci se schová 

 

Spadnou přesýpací hodiny

dolů z nakloněné roviny,

budu vědět, co už ví se:

 

Zítra znova stejné minule

začne svoji cestu na nule,

byl jsem a zas budu písek

 

 

Autor R.K., 03.10.2023
Přečteno 77x
Tipy 14
Poslední tipující: Marten, BArBArKO, martinaV, Kaňka, CULIKATÁ, RadekČ, IronDodo, Psavec, MatyhoZmaty, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Soudný závěr

03.10.2023 22:00:07 | MatyhoZmaty

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí