Tam, kde sme mohli byť a nie sme

Tam, kde sme mohli byť a nie sme

V temnotách srdca,

kde navzdory žhavému slnku

tiene mrznú v nekonečnej

hlbine noci

tam vzniká príbeh

o nevere, hriechu a lži,

o krídlach, ktoré sa zlomili

a páde z nebeskej výši. 

 

Raz vernosť som ti sľúbila

a na tej ceste sme 

spoločne bez kľúčiek

kráčali, tam

kde sa nekonečno miešalo

s obyčajným dňom

srdce zradilo

a láska sa rozbila

na nekonečné kúsky 

mliečneho skla.

Tam, kde sa vernosť mala

trblietať ako najcennejší diamant

je rozbité zrkadlo

odrazom zrady.

 

Tam, kde hľadal si mňa

našiel si pokušenie iné

v náručí cudzej ženy

zabudol si na všetky 

svoje plané sľuby

vernosť sa stala

len prázdnym slovkom

srdcia, čo raz bili v jedno

sú teraz rozorvané.

 

Viera stratená,

láska zničená 

nocou večnou

ostala ti len ľútosť,

za všetkým tým, 

čo si stratil

a čo si ešte ani nezažil.

 

Ospravedlnenie je už neplatné,

lebo čo si raz rozbil

spojiť už nadobro 

nejde. 

Autor Pettie, 23.10.2023
Přečteno 92x
Tipy 15
Poslední tipující: Vivien, cappuccinogirl, IronDodo, Frr, Jupiterka, RadekČ, o3_gambit, mkinka, Anfádis, Žluťák
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Silně emoční... děkuji za možnost tohle si přečíst... je asi na světě daleko víc těch, kteří se s touhle zradou museli srovnat, než těch co nikdy ne...

23.10.2023 21:26:39 | cappuccinogirl

Bolest a zrada z tveho textu vyvera,snad ti vypsani alespon trochu pomohlo. Drz se, ted to boli, chce to cas, ale zvladnes to.

23.10.2023 19:40:12 | Jupiterka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí