Barborka

Barborka

Anotace: Jaksi jsem 4.12.na ni zapoměla zavzpomínat.

Barborka

Na svatou Barborku
stříhají se větvičky ze stromků. 
Dají se s vodou do vázy,
na štědrý den, květy se nachází.

Zvyk je to starý mnoho let,
svobodným holkám, prý se změní svět.
Do domu také přinese štěstí,
ochrání všechny co jsou v neštěstí.

Mnoho neštěstí kdysi už bylo,
Barborce tátu špatně přisoudilo,
za to, že tíhla žít pro jistou víru,
sám otec ji provedl mečem gilotinu.

Sám za to zahynul,
blesk poslal rozsudek,
že pro víru udal a zabil jedinou dceru,
že měl na to žaludek.

Autor Marťas9, 08.12.2023
Přečteno 52x
Tipy 17
Poslední tipující: BArBArKO, mapato, Ďábel sám, Psavec, IronDodo, Fialový metal, o3_gambit, kozorožka, Anfádis, Žluťák, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ani se nechci ptát, cože se to stalo...muselo to být a jistě stále ještě je, moc bolestivé a snad zrůdné...
vybral jsem si tuhle Tvoji básničku, protože...napíšu Ti to do vzkazů...m

16.12.2023 17:45:23 | mapato

Silný a smutný příběh.

08.12.2023 05:27:40 | mkinka

Opravdu moc smutný, krásný den

08.12.2023 07:27:07 | Marťas9

Tobě též vše dobré.

08.12.2023 13:08:34 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí