Vodo

Vodo

Anotace: vodo

netušených hlubin, zpívající

na křišťálové flétny tajemství

písně svých spodních proudů

stínovým prstokladem jasnozřivosti

v nevyslyšených tóninách

svých nevyjevených třpytů.

 

Paprskům slunečním navlékáš

jiskřivé krůpěje živorodosti

vyvstávající z rozvlněných závojů jasu

v záblescích věčného zrcadlení

ve vrstvách svých nekonečných hladin.

 

Ve svitu měsíce k tobě se skláním

a  piji z přílivu tvých krás.

a piji z přílivu tvých krás.

Autor Niška, 08.12.2023
Přečteno 88x
Tipy 14
Poslední tipující: Sonador, RadekČ, IronDodo, Žluťák, Ondra, Psavec, o3_gambit, paradoxy, RadoRoh, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak jsem se napil také:)

08.12.2023 19:50:52 | RadekČ

No nešlo to přes sklep... dík

08.12.2023 21:52:30 | Niška

Pěkné to "čarování".

08.12.2023 12:45:46 | RadoRoh

Dík čéče .

08.12.2023 21:50:15 | Niška

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí