Vánoční hvězda

Vánoční hvězda

Anotace: Pryšec nádherný neboli Poinsettia.

Vánoční hvězda

Kde se kráska zde vzala,
prý z Mexika k nám připlavala.
Dostala jméno luxusní
po člověku co dovezl jí.

Pověst se o ni vypráví,
jak dívka neměla Ježíškovi na dary,
anděl dítěti pošeptal
aby nemělo v srdci žal.

,, Natrhej plevel u cesty
polož jej na oltář kostelní,,
Z plevele náhle květy raší
vánoční hvězda si cestu značí. 

Má spoustu jmen,
zavděčí se všude a všem.

Betlemská hvězda,
velikonoční květina,
Kristová koruna,
hvězda lásky,
květ svaté noci.
Na vánoce bude v naší moci.

Autor Marťas9, 09.12.2023
Přečteno 56x
Tipy 13
Poslední tipující: BArBArKO, Ďábel sám, Psavec, o3_gambit, Žluťák, mkinka, Anfádis
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkná, Marťo!:-*

09.12.2023 10:32:23 | Žluťák

Děkuji Žlutáku

09.12.2023 12:11:05 | Marťas9

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí