Dřevěný kostelík

Dřevěný kostelík

Anotace: Nápis dokončené opravy a vysvěcení kostela nalezeny ve 2. polovině 19 stoleti na příčce ve věži. ,, MD ANNO LI, 9 M - D IIII,, (roku 1551, 9. měs. - 4. dne)

Dřevěný kostelík

Vím o jednom kostelíku
co si říká nejstarší
nachází se v Hodslavicích
a je jeho součástí.

Prý měl brášku dřevěného
moc byl ale poškozen,
desátky se odváděly
by mohl býti opraven.

Vlastnil také svou madonu
z lipového dřeva,
celá je pozlacená,
kopie bylo třeba.

I zde taky lumpi byli
jiné sošky odcizili.
Kostel je však velmi krásný
ochoz barokní,
vnitřek gotikou vzácný.

Není tedy divu,
když mše se tady koná,
jednou za rok na Ondřeje
je určená ta správná doba.

Autor Marťas9, 16.12.2023
Přečteno 73x
Tipy 12
Poslední tipující: BArBArKO, Anfádis, Ondra, kozorožka, Psavec, Marten, mkinka, Žluťák
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Perfekt

31.12.2023 17:14:48 | BArBArKO

Díky za nahlédnutí

31.12.2023 17:48:20 | Marťas9

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí