Kavárna U madony

Kavárna U madony

Anotace: Ze života 2023

Popíjím čokoládu
a dívám se na piáno,
které je přikryté.

V okolí knihy, Bible
a všechno se mi líbí.

Fotím to hřejivé prostředí
a po cestě zpátky
dám vzpomínku kostelu.

To hladí.
Kulturní památka
i srdeční záležitost.

Na jazyku chuť,
že samota nedává dýku.
V ruce tichost plaším.
Krásnou historií kráčím.
Hradby, brána.
Jsem tu ráda
a slzy dojetím si tlačím.

Které souhvězdí mě poslalo sem?
Vzpomínám, jak babičku tu stála
a počítala roky.
Ach, lidi.
Má i nebe souvětí?

Kristus hřeje a nepotřebuje věty.
Zpěv doléhá v koledě.

Babi, už se stmívá.
Víš, letos nebudou
Vánoce na ledě.
Ale jdi.

Co pořád píšeš?

Zastav se
a vzpomínám na Tě.

O Vánocích setkají se všichni v modlitbě.
Ave Maria.

Víra je dárek,
co nesvírá.
Kostel chrání i přijímá.
Autor mkinka, 16.12.2023
Přečteno 96x
Tipy 24
Poslední tipující: Jan Kacíř, jort1, Marťas9, IronDodo, Frr, Anfádis, Misha, šerý, Ondra, kozorožka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"víra je dárek"...

17.12.2023 09:03:55 | Frr

Ano.

17.12.2023 09:11:06 | mkinka

Pěkně jsi to napsala. Děkuji za sdílení :)

16.12.2023 16:47:54 | kozorožka

Děkuji mockrát, Veroniko.

16.12.2023 17:21:37 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí