Horizonty

Horizonty

s horizontem srovnané dvě myšlenky z nebe 

zradil jsi mě nad ránem 

k večeru já tebe 

 

dnes je datum slavení narození Páně

čtu si v knize zjevení

že kdos pokoj dá mně

ticho přijde ze všech stran

a já do milosti 

naposled si narovnám 

pokřivené kosti 

 

zpět si v duchu probírám 

co nestálo za to 

a co stálo, posbírám

...

už je čas, tak zkrať to

 

s horizontem srovnané své touhy neúprosné 

zašeptám ti nad ránem 

miluj mne, než usnem

 

jsme si sobě přítěží skluzem do propasti

bojím se už uvěřit 

nenech se teď zmást tím 

 

ležím s knihou písmenek 

a toužím v horizontu

v diskrepanci navenek

stát druhé šance frontu

 

přestože tu bilanční

čas sama sobě lámu

spíš bych chtěla na tvůj pas

dát ti vyhrát dámu 

 

s horizontem srovnané dvě myšlenky z nebe 

miluješ mě nad ránem 

k večeru já tebe 

 

v něze zvedám k příslibu

požehnání prsty

sloupnu obal přetvářky

co se léty zvrstvil

 

dnes je datum slavení narození Pána

čtu si v knize zjevení

pros 

kdos pokoj dá nám

 

kdo je kdo a kdo je kým 

když není snadné věřit 

já jsem s tebou, odpouštím 

co nelze vinou měřit 

 

 

 

 

Autor IkkarisKa, 25.12.2023
Přečteno 140x
Tipy 21
Poslední tipující: Ďábel sám, Jan Kacíř, jort1, Sonador, RadekČ, cappuccinogirl, Lexi, Ophelia81, šerý, Kan, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zase jsi mi sáhla do srdce... a poslední strofou ještě hlouběji. Bolí, ale líbí se mi

26.12.2023 00:29:16 | Lexi

I sobě, Lexi. Prostě se drala ven.

26.12.2023 09:52:56 | IkkarisKa

Krásné Vánoce, drahá

25.12.2023 18:24:38 | mkinka

I Tobě, Jíťo

25.12.2023 18:33:06 | IkkarisKa

Opatruj se.

25.12.2023 19:13:41 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí