Samotári

Samotári

Anotace: -

Samotári

Večer preťatý ohňom blesku
z ľahka padal do noci
v jeho temnom lesku
bez pomoci
vstal démon z času
a, čo my!
Strach zvukom hlasu
padol do tmy.

Osud je metla
chodník nerovnaký
trochu toho svetla
nesú si vtáky
malú halúzku
zo zeme
kúsok po kúsku,
čo v nás drieme.

V presmutnom oku
hodiny tikajú s krikom
v prvom kroku
ručičky s ciferníkom
na tvári
režú boľavý závit
a samotári
môžu sa morom času plaviť.

 

 

 

 

Autor IronDodo, 30.12.2023
Přečteno 57x
Tipy 28
Poslední tipující: o3_gambit, Sonador, Iva Husárková, Kan, kozorožka, Marťas9, šerý, kudlankaW, Ondra, Frr, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc dobré*

31.12.2023 13:31:05 | Sonador

Pekné

30.12.2023 12:36:45 | kudlankaW

Líbí se mi podání textu.

30.12.2023 11:20:04 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí