Souznění

Souznění

Utichá

jak loutna ve svém znění
když doteky prstů
procitly v znehybnění

Utichá

osude, jak akord tvého hlasu
ve kterém hloubka s výškou
objaly všechnu krásu

Utichá

a píseň jeho jména
se noří v prostor
a vrůstá do ztracena

Utichnul

teď vidí, jak svět hraje
naslouchá tónům
a cítí jejich taje

Loutna se rozezněla
tóny se v píseň mění
doteky prstů, hle

procitly do souznění
Autor Niška, 04.01.2024
Přečteno 100x
Tipy 28
Poslední tipující: nehledaná, Stanislav32, Sonador, Jiří I.Zahradník, kozorožka, šerý, RadekČ, mkinka, jitoush, IronDodo, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkné. Je to ona a on?

04.01.2024 16:33:27 | Jiří I.Zahradník

Vždycky to je ona a on... Dík

04.01.2024 17:00:32 | Niška

...Krásně Ti verše plynou....jak s vodou když splývá se....Ji.

04.01.2024 11:17:56 | jitoush

Vodo vodo hluboká... Dík

04.01.2024 16:59:21 | Niška

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí