Odchody

Odchody

Odchody

Bolo mi treba odiísť
niet istoty, niet nádeje,
plánov ani cieľa.

Kde ísť?

Schytila ma prudká vášeň
dostať sa niekde,
preč-preč,
kde len trochu dýchať možno.
Bol by som sa hnal za myšlienkou,
že dôjdem kdesi,
že uvidím nové blankyty neba,
ze nájdem miesta,
akýsi kút
pre bolesť a slzy.

Vrhol som sa na kolená
do prachu,
ako rozbitá koruna stromu,
keď ju víchor rozčesne.
Biedny koniec!

Sklopil oči
odchádzal som.
Utekal od všetkého tak,
ako by som bol polonahý.
Urobil som krok
a cítil som, že potrebujem čiesi ruky.

Chytám sa ťa s tým,
že nič nemám a nič nebudem mať.

 

 

 

Autor IronDodo, 20.01.2024
Přečteno 103x
Tipy 23
Poslední tipující: Iva Husárková, jort1, Fialový metal, o3_gambit, RadekČ, Marťas9, Matahaja, zde.neck, Kan, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kam odejít

23.01.2024 09:49:19 | jort1

ďakujem

20.01.2024 17:43:08 | IronDodo

Mnohdy ty ruce stačí:)
Pěkná, kamaráde!

20.01.2024 17:41:05 | Žluťák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí