Sloboda

Sloboda

Anotace: -

Sloboda

Vo svete smútkov ťažkých
padajú slzy horkoslnné
do rúk kňazských
vlož moje pochyby Pane.

Iba v teba, sloboda, som veril,
sny moje ešte žijú
priateľ po tvári ma uderil
zlostne stlačil šiju.

Aj ty sloboda, si nemým trpiteľom
ukazujú ťa na každej výstave
a sny o šťastí hmýrili mi čelom,
stratená v každom prístave.

Raz prasknú ľady z jari
sloboda vyrastie z ozimín
prejdem sa po chotári
a povie si: takto melie Boží mlyn.

Autor IronDodo, 25.01.2024
Přečteno 87x
Tipy 16
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, jort1, Anfádis, Žluťák, Psavec, o3_gambit
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

procházka je vždy na místě

26.01.2024 10:23:41 | jort1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí