Pole jedniček a nul

Pole jedniček a nul

Anotace: …aneb všechno v ničem :)

V pruzích duhy

Hledáš útěchu 

Když Tvé spektrum

Mlčí a barvy se utišily

 

Jak dlouho potrvá 

Než jejich zář 

Rozzáří opět

Tvoji tvář?

 

Ve všech barvách 

Skrývají se tajemství

Která jsi postupně 

Odkryla a nechala jít

 

Jak často je možné 

Dát sbohem

Světu múz

A jimi políbených?

 

V postranních uličkách 

Mysli spletité

Nalézáš stále více

Křižovatek ticha 

 

Jak daleko asi

Dá se dojít z chrámů

Krajin mnichů

A ztracených poustevníků?

 

V otázkách vepsané

Odpovědi, co už znáš

A kolem pole zrcadel

V nichž vidíš nebe

 

Jak dlouho ještě 

Než ze spirály 

Bude už navždy

Tvá vlastní nula?

 

Víš a nevíš,

Když už nehledáš

A přece nalézáš 

Svoji árii všeho 

V ničem 

Autor Denael, 28.01.2024
Přečteno 62x
Tipy 15
Poslední tipující: Rafinka, Jiří I.Zahradník, Fialový metal, Chane, Anfádis, Psavec, Frr, Žluťák, zde.neck, J's .., ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...aby nebyla nula musí spirála vytvořit novou spirálu.

07.02.2024 22:51:20 | Jiří I.Zahradník

Pracuji na tom. Hlavně už žádné další kruhy :)

08.02.2024 19:39:30 | Denael

jak název čekal jsem u počítače
na zdrojáky s klíčem
stočil se do spirál a stal se poustevníkem

28.01.2024 19:27:24 | J's ..

:)))

08.02.2024 19:39:59 | Denael

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí