Začala fialová zima

Začala fialová zima

Začala fialová zima
a špičky věží se zbarvily domodra

Dutě zní klapot koní na dlažbě
a kola kočárů přetínají
modré žíly sněhu
v pěšinách
Začala fialová zima
a děti sní o létu
kdy po večerech jedly
borůvky se smetanou
Svíčka hoří pomalu a cize
Psí stopy na dřevě
jak podivný obraz
modrají se v jejím světle

A moře
vzdálené tisíce mil
procitá

A snilo
v noci snilo že je
opět polem
levandule
Autor Duhová Rybička, 08.02.2024
Přečteno 114x
Tipy 29
Poslední tipující: palms, Alala, Jiří I.Zahradník, IronDodo, kozorožka, RadekČ, jort1, lawenderr, Psavec, Jan Kacíř, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je vůně

08.02.2024 12:31:57 | jort1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí