Jsou jiskřivé noci

Jsou jiskřivé noci

Jsou jiskřivé noci
a rohy ulic
a světla nad vchody

„Máš studený ruce
je ti zima?"

V tu chvíli bylo nebe plné věčnosti
její hlas voněl po ohni
a loňských blahopřáních
Spaloval mi oči

Možná
mi v tu chvíli došlo
že ona není já
že někteří lidé jsou zakresleni na mapách
a že jediná skutečná věc
je to moře
v mých dlaních

Všude ho nosím s sebou

Jsou temně hnědé
(její oči)
a naše oteklé stíny
vplouvají skrze sklo
do cizího domu

Chvíle ticha si žádá vysvětlení

Hřeju si ruce o chodník
a chytám svý slzy do dlaní
ZASE
tak moc jsem se pořezal
o tu chvíli

„Hej, ty brečíš?
Neboj se..."

Jsou jiskřivé noci
a rohy ulic
a světla nad vchody

Hřejivý dech
a tající ledová socha
u mokrý silnice

Jsou jiskřivé noci
a rohy ulic
a světla nad vchody
Autor Duhová Rybička, 14.02.2024
Přečteno 108x
Tipy 27
Poslední tipující: Pablo Kral, Amarylka, kozorožka, mapato, RadekČ, cappuccinogirl, jort1, Ondra, IronDodo, Vivien, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Umíš přitáhnout...svými řádky:-)*

14.02.2024 13:33:26 | cappuccinogirl

jiskření nože o kámen

14.02.2024 12:35:42 | jort1

teda, paráda*

14.02.2024 10:19:00 | Vivien

jsou i jiskřivé dny...

14.02.2024 08:23:46 | enigman

Dobře píšeš.

14.02.2024 06:10:32 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí