Růžek

Růžek

Anotace: Zpestření na noční... Potuluje se nám zde mladý srneček.

Růžek

Jsi krásný, když jsi malinký
a taky, jak jsi starší
nožičky máš vysoké
na hlavě Ti něco raší.

To něco, značí růžky tvé
malinký ty čerte,
ode mne dostals přezdívku

... Růžku...

volám žertem...

Opelichaný jsi, jak kuřátko
promiň, že se smějí...
Mám o Tebe velký strach,
když auta Tě míjejí.

Na cestu Ti svítí úplněk
v lehkém oparu se koupe,
bys našel sestru či nevěstu
po nebi klidně se houpe.

Tak opatrně Růžku na život
křehký jej máš, jak sklénku. 
Klidně se přiblíž k obydlí
nakoukni směr... okénko.

Autor Marťas9, 25.04.2024
Přečteno 31x
Tipy 13
Poslední tipující: Psavec, IronDodo, enigman, Ondra, Chane, Žluťák, Iness, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká vtipná reakce, měj se hezky Žluťaku.

25.04.2024 15:30:57 | Marťas9

Tvá báseň sladká jako med
evokuje mi srnčí hřbet:-)
Pěkná Marti:-*

25.04.2024 08:33:40 | Žluťák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí