DOPIS V LÁHVI

DOPIS V LÁHVI

Anotace: ...zpěvy námořníků.

DOPIS V LÁHVI
**************

Co je to za sílu,co rve mě z mého nitra
do slané tříště proudu mořských pěn??
Napůl nahý jdu,a zpola oblečen,
s válečnou galeonou vypluji už zítra.
Lásko,zůstaň.Smí jeden zemřít jen...!

Ex lege,a jménem královniným
to svaté konsilium káže najít zem
v halenách a kutnách,temných sametem.
Uvnitř básník,tak necítím se vinným,
když Tě opouštím-pro Tvou krásu,co je snem.

Ztratil se už dávno racků sivých křik,
na každém stěžni nejmíň tucet cherubínů,
jež pějí jako chóry v plachet stínu-
sluncem spálený hřbet,tělem nevolník,
však v duši stokrát volný,vzdám se těžkým vínům.

A tehdy s mořem srostu v jeden kmen.
Nejsem velký přítel planých hypotéz-
tak pro ten svazek vysvětí mě kněz,
pak Kalliopé,nejkrásnější z žen
mi svlaží rty-jsem nejbohatší blázen bez peněz...
Autor Skywalker, 01.04.2005
Přečteno 376x
Tipy 5
Poslední tipující: šuměnka, Marfuša, saddova
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

za podobné výlevy bych já tě zlíbala!

24.11.2010 03:49:00 | šuměnka

jako dobry Sky, mas rozkosnej slovnik :-) ale ten rytmus, ehm,,no vsak vis :)

26.09.2008 14:03:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí