Nevadí

Nevadí

Anotace: °°°°°°

Sbírka: Bože jim dej......

Nevadí....
Často je lépe naslouchat tichu
než prázdnému blábolení
Často je lépe nevnímat
Utopit všechnu bezostyšnou nehoráznost
do falešného hluku
který nazývám "pozadím"
jako v atomistice měří radioaktivitu

Nevadí.......
Myslíš že někdo mi něco vrátí....?
Už nechci
Nemám chuť být zdvořilý,
ani nemám chuť být někomu vděčný
Není proč!
Říkáš neubližuj......!
Říkáš pomoz.......!
Pro těch pár dní
co zbývá mi.....?
Ale dobře,
připustím,že můžeš mít pravdu!

Nevadí........
Není místa
není člověka
s kým vést příjemný dialog
bez toho
abych byl podivným způsobem
................zmajetněn
připsán na něčí konto....
nebo rozvrzaná, polorozpadlá skříň
.........podivně umírající saldo
z prapodivného antiku

Milá Jarko!
Měla jsi pravdu
Jsem úplně k ničemu.
Možná jen tak postavit dům
Zasadit les stromů
a vychovat pár slušných dcer a synů
.........nic víc.....

Měla jsi pravdu
Jsem úplně k ničemu
Říkalas, že bylo milých
těch pár letmých polibků
když jeli jsme tramvají na kolej
a já maloval srdce
v zamrzlém okně do ledu

Měla jsi pravdu
Jsem úplně k ničemu
Málem bych zapomněl,
jak bylo Ti krásně
když byli jsme spolu poprvé
Říkalas....ach raději ne...
raději to nedopovím...

Nevadí.......
Nic z toho se už stejně nikdo nedozví
Všechno zůstalo někde za námi
...............a já.......
vždyť na mně už dnes vůbec nezáleží
Pár chmur se vyprší
............a pak.......
Pak už dozajista bude líp!

Milá Jarko!
Už dávno Tě nemiluji!
Bylo to všechno zbytečné
jako všechny malicherné a hloupé sny.
Vím, že namísto snů
je lépe dívat se na hvězdy
...........nebo do mraků
naslouchat dešti.......
obdivovat kouzlo padající sněhové vločky
kvetoucí strom
let ptáků
a kolik je těch úchvatných zázraků.....
Je dobře děkovat za všechny tyto velkolepé dary
jimiž nás zahrnuje dobrotivá Bůh
pokud mi ovšem porozumíš....
ale ani na tom už vlastně vůbec nezáleží!
...........
Život i bez Tebe byl krásný
............bohudík...
Autor Těšínský, 22.04.2007
Přečteno 379x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...ale tohle všechno přece dávno vím...
Jen té tvé hře nerozumím
nechápu proč...

Chceš pohlazení? Máš ho mít...

...proč zrovna Jan...má velká láska ze studentských časů...pramínek jeho vlasů...ještě se někde v obálce schovává...
...nikdy jsem jeho nebyla...jen pár polibků...

...stejné jméno má i můj prvorozený syn...

Proč se tě ptám už poněkolikáté... a ty ?
Znám i jiná jména...ale ta by se ti asi nelíbila...
...třeba ...na A...Adam, Arnošt,Albert,Antonín, Alexandr...

Všechno je vlastně jinak ...to jsi napsal...i tohle dobře znám...

...a vlastně...nevím... mně jsi neublížil...jen otevřel oči...ale bolí to...víš

22.04.2007 21:48:00 | no

prazvláštně pěkné... zaujalo mě to.. :)

22.04.2007 21:13:00 | seed.misulka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí