Den

Den

Anotace: °°°°°°

Sbírka: Bože jim dej......

Den odskočil
Už je k desáté
Odbyl jsem pár telefonů
a čtyřikrát jsem jel někam autem
Den odskočil
S tím časem je to všelijaké
Uloupnu si pár chvil
jen tak pro sebe
Než znovu někdo zavolá
a já budu vysvětlovat
proč jsem tady já
a proč tady není paní Jana

Pak sním banán
namísto oběda
pár razítek
na formulář
že pošel pes
A po poledni se přištrachá pan Josef
že ho posílá stará
aby si vybral tu trochu peněz
co z jeho vkladu zbyla
protože nemá na léky
...........ani na nájem
Přitom prokleje Julínka
a pak se štrachá chodbou zpět
.............domů
kde ho čeká jeho stará
kterou stále víc miluje
protože bez ní by dávno
......skončil na hřbitově

Den odskočil
Je po jednadvacáté
Ve zprávách opět shořel sklad
Pes potrhal dítě
V Kábulu vybuchlo na tržišti auto
Mrtvých tam bylo stopadesát pět
Topolánek vztyčil v parlamentu prsteníček
a uchroptěný ministr Kalousek
blábolil o reformě života a smrti

Zavřel jsem okna
Venku to od popelnic
příšerně páchne a smrdí
Asi přijde déšť

Pár opilců na rohu řve
"Za rok se vrátím..."
Den končí temnou nocí
V půl druhé mě vzbudí sousedi
kteří se hádají
kdo z nich je víc blbý
Přijedou strážníci
a vyvedou muže na ulici
Děti řvou strachy,že se vrátí

Srpek měsíce se schoval do mračen
Není to k žití
natož pak ke koukání...
Autor Těšínský, 24.04.2007
Přečteno 348x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...zajímavá báseň :-)

24.04.2007 10:36:00 | ona

Preji Ti jen ty krasne sny...

24.04.2007 10:32:00 | carodejka

...tak vidíš... i ty potřebuješ své sny.

24.04.2007 10:24:00 | no

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí