Lilie

Lilie

Anotace: °°°°°°

Sbírka: Bože jim dej......

Bloudil jsem náměstím v Bystřici pod Hostýnem
Ve slunečném pátečním odpoledni bylo všude plno
Ženy spěchající za nákupy
Občas se zastaví u výlohy ale častěji u květin
rozložených jen tak na chodníku,ale i v regálech
Očima pohladí barevné květy a přikoupí rozmarýn
pár rozkvetlých muškátů a begonie
Je horko k zalknutí
slunce pálí
a ženy s taškami míří ke svým domovům
ta s kočárkem,jiná si vede děti za ruku
Je jich hodně a mezi nimi se strácí
těch pár mužů
spěchajících do železářství
koupit pár šroubů a hřebíků na truhlíky s květinami
aby je mohli doma připevnit
tu na balkon tam zase na okna svých domů

Páteční odpoledne sedmadvacátého května
v Bystřici pod Hostýnem
Podél ulice dlouhé zástupy bílých tulipánů
s uzoučkým červeným lemem na okraji
Jsou jako žena,která mě právě míjí
Má bílou sukni dole s uzounkým červeným lemem
Je krásná
V té záplavě všelijakých riflí
je úchvatná
jako rozkvetlá lilie...
Autor Těšínský, 28.04.2007
Přečteno 265x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...jakoby ta ženskost a krása, podtržena byla červeným lemem...

29.04.2007 01:07:00 | Lota

Oslava ženskosti?:)

28.04.2007 11:59:00 | brko

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí