Fenix

Fenix

Anotace: Nezařazeno do fantasy protože... se sem hodí víc :)

V ohnivé hoře, v samém jejím nitru
se bájný tvor, tvor zvaný Fenix narodil
bez peří, schoulený a slabý, v očích mu plamen tetelil

Pět stovek let rostl v síních svých ohromných
když přišel čas, mávl křídly a vzlétl do výšin
posvátným znakem naděje a lidských duší svorných
přináší však i závist, ta vyvolá zločin

cestujici lovec, čihal na ptáka dlouho
vědel, že tento den se vrátí tvor ohnivý... nenadlouho
otrávený šip měl, zamířil na oblohu
vystřelil, cíl svůj neminul
života plamen navěky pohasnul

poutnik se usmál...
jen peří bylo vzácné, tak ptaka oškubal
a telo spěšně zakopal
*
*
*
*
*
*
*
V ohnivé hoře, v samém jejím nitru
se bájný tvor, tvor zvaný Fenix narodil
bez peří, schoulený a slabý, v ocich mu plamen tetelil

Neztracejte nadeji ;-)
Autor Zerk, 07.05.2007
Přečteno 320x
Tipy 1
Poslední tipující: Sladkalu
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jó Fénixy mám ráda.. hlavně toho v Harrym Pottrovi.. pěkná básnička

15.05.2007 13:22:00 | Gabika

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí