Rozsudok znovutvorenia

Rozsudok znovutvorenia

Anotace: Rozsudok vojáka nad životom pešiaka, Amerika, Rus, vôňa vojny, sloboda a terajší "mier"

Ačkoliv sa veci menia,
začínam mať podozrenia,
Amerika všetkých kojí,
našinec sa Rusov bojí,
dolár klesá na cene,
tak Bohužial nechcene,
dolár, chceme? nechceme...

Amerika v mínuse - na dne,
sa zdá, že stále málo kradne,
Rus bohatstvá má viac ako pán,
plyn, ropa, zlato či urán,
po paktoch Ruska a číny,
dolár-koniec, a príčiny?
Amerika je zadlžená prevelice,
obyvatelia-úsmevy jak prepelice,
Amerika brániť sa bude útokom,
to chcem vedieť, čo potom?

V prípade tretej vojny,
mám z toho čudné dojmy,
pozitívum je tá zmena,
tým sa totiž ľudia menia,
viac vdačnosti a pochopenia,
zbytočného prebytku odoprenia,
náznak zmeny aj pre otrokov,
odplaty pre pasákov či sokov,
nutná je zmena, kdekto sa teší,
budeme pri sebe stáť Slováci-Češi.

Negatívum je strach o ľudí,
voják so zbraňou ich život súdí,
no, obeta je nutná ľudia zomierajú,
dokonca aj v tomto "mieri" ich zabíjajú.


Bože daj krajšie zajtrajšky,
odteraz, zabudnúť na peňiažky,
konečne žiť slobodne jak človek,
ako ľudia jednoduchí hľa dávnovek.
Autor Marlo, 11.12.2014
Přečteno 303x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí