OBHAJOBA SLUŠNÉHO ČLOVĚKA

OBHAJOBA SLUŠNÉHO ČLOVĚKA

Anotace: O takových těch slušných lidech co nikdy nikomu neublíží, ale také nikdy nepomohou někomu, komu se ubližuje, co nemají vlastní názor a o to více hájí názor masy

Sbírka: SUCHÁ HADRA NA DNĚ MOŘSKÉM



Nejsem policista, abych řešil zločin
Nejsem publicista, abych o lži psal
Já nejsem hrdina, bych nějaký počin
Heroický pro svět celý vykonal 


Nejsem Mirek Dušín, abych příklad dával
Či Matka Tereza, abych pomáhal
Nejsem houmelesák, abych dělal kravál
Nespolkl jsem moudrost, abych se hádal


Nejsem akademik, abych zkoumal fakta
či vojenský chemik, bych odklízel jed
Když bych zapřemýšlel, ujel by mi vlak, ta
je má hlavní svízel, a ne spasit svět 


Nejsem ani lékař, abych nemoc zjistil
Kdo ví zda takovou vůbec popsali
Nejsem žádný metař, abych svinstvo čistil
Na to nemám mozek, ba ani svaly


Jsem jen prostý člověk, tak jako ti ostatní
Co ho život těší, co si sní svůj sen
Problémy ať řeší ti, co jsou na to platní
Však je za to platím, když makám každý den


Já jsem slušný člověk, ne jako ta vrchnost
Co mi dá almužnu jednou za měsíc
Mám smysl pro vděk a též pro povrchnost
I kdybych se staral, nemám z toho nic


Já jsem slušný občan, tak jako vy všichni
Též si práce cením a rodinu mám rád
Moc dobře totiž vím, že mi řeknou ztichni
Tak mi dejte pokoj a nechte si svých rad


Nevraždím, nekradu, nedělám nic zlého
A planetou celou nemohu točit
Proto ctím zásadu vždy si hledět svého
A nikdy do ničeho se nenamočit


Jsem řadový ovčan s ostříhanou vlnou
A skopovou hlavou na ohnuté šíji
Prahnu za zábavou, byť ne smysluplnou
Velikášské žvásty mě úspěšně míjí


Že vždy stáhnu ocas, jako vy jsem čokl
Škrtí mě u šíje řetěz konformit
Kdo s vlky nevyje, na dešti by zmokl
Kdo moc nahlas štěká, bude holí zbit

Autor Alija Harisović, 10.01.2015
Přečteno 440x
Tipy 6
Poslední tipující: LVCIVS VINICIVS TORQVATVS, Aida, Amonasr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dokonale jsi vystihl většinového Čecha... :-D

10.01.2015 13:44:44 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí