ÓDA NA ODPOR

ÓDA NA ODPOR

Anotace: Tuto báseň jsem napsal v červenci 2010 inspirován procesem s Národním odporem. Dnes jsem viděl fotky z demonstrace na Staroměstském náměstí a myslím, že je báseň aktuální i dnes.

Sbírka: SUCHÁ HADRA NA DNĚ MOŘSKÉM

 
 

Spontánně, přírodně

Zapalte pochodně

Svobodně, národně

Odpor! Odpor! Odpor!

Odpor ó er gé!

 

Samolepky

Na nich lebky

Hákenkrajc, orlice

A zdvižené pravice

Odpor! Odpor! Odpor!

Odpor ó er gé!

 

Košile dohněda

Na polích lebeda

Není nic k sehnání

Tak budou k snídani

Drobečky z oběda

Odpor! Odpor! Odpor!

Odpor ó er gé!

 

Rychle a výhodně

Spadnout a lézt po dně

Taháme pozpátku

Z dějinných odpadků

Odpor! Odpor! Odpor!

Odpor ó er gé!

 

Neonacizmus

Klerofašizmus

Klientelizmus

A bůhví jaký hnus

Odpor! Odpor! Odpor!

Odpor ó er gé!

 

Lidu a republice

Přímý kop do zadnice

Od spratků z ulice

Zabolí nejvíce

Odpor! Odpor! Odpor!

Odpor ó er gé!

 

Soudce se uplatí

Dělá si do gatí

Poslanec - posranec

Kongresman - esesman

Odpor! Odpor! Odpor!

Odpor ó er gé!

Autor Alija Harisović, 31.01.2015
Přečteno 534x
Tipy 3
Poslední tipující: bogen, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí