NESEME VÁM NOVINY

NESEME VÁM NOVINY

Anotace: Celá tato báseň je sestavená z námětů inspirovaných bulvárními novinovými titulky.

Sbírka: SUCHÁ HADRA NA DNĚ MOŘSKÉM

 
 
  1.  

Neseme vám noviny

Z domova i z ciziny

Naše zprávy týkají se

Vás i vaší rodiny

 

Na přechodu věru že

Srazil tirák dva muže

Řidič v klidu zastavil

A těla nacpal do skruže

 

Pár chlapců šlo za školu

A v parku našli mrtvolu

V těle tucet střelných ran

A prý to byl mafián.

 

Blázen s jehlou v kavárně

Servírka pobodána

V jedné známé pekárně

Našli v chlebu potkana

 

Celník spatřil chlapíka

Jak před ním těžce utíká

A viděl v jeho očích strach

vždyť nesl heroin v trenýrkách

 

Na sídlišti starší dáma

Vracela se v noci sama

A když lupiče spatřila

Tak ho holí skolila

 

Mladá dívka s kapesníkem

Dávala se do breku

Zneuctěna násilníkem

V mikulášském převleku

 

V centru města výbuch plynu 

firma už popřela vinu

magistrát se nechlubí

Kdo uklidí kusy lidí a starého potrubí?

 

Tuhne úsměv nám na líci

Tým lékařů profíků

Prý přehlédl v nemocnici

Karcinom konečníku

 

V hustých lesích je smetiště

A dle některých dohadů

Nelegální úložiště

Jaderného odpadu

 

Bezdomovec zavšivený

Léčil se na tuberu

Čelíme dle hygieny

Pořádnému maléru

 

Máte malou naději

Zázraky se nedějí

Dříve nebo později

Okradou vás zloději

 

Existují vyvolení

Co za pytel lahůdek

Vybráni jsou při řízení

A zaplatí si rozsudek

 

Nalézají právní kličky,

Podplácejí strážníky

Z hrobů mizí věnce, svíčky

A rozbíjí se pomníky

 

Pět vagónů s trhavinou

Nikdo neví, kde vězí

Slušní lidé nevyhynou

A pravda vždycky zvítězí

 

Neseme vám noviny

Z domova i z ciziny

Zamkněte se radši doma

A nedělejte kraviny

Autor Alija Harisović, 05.03.2015
Přečteno 454x
Tipy 9
Poslední tipující: Agapé, Pamína, Jort, bogen, Amonasr, jitka.svobodova, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělá! Takhle podané "jobovky" se mnohem líp zpracovávají :D

06.03.2015 19:51:42 | Agapé

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí