BIENVENIDOS A BELMOPÁN

BIENVENIDOS A BELMOPÁN

Anotace: Atmosféra rozvojové mizérie

Sbírka: SUCHÁ HADRA NA DNĚ MOŘSKÉM

 

 

Ve městě Belmopán na chudém předměstí
Putují každý den poutníci za štěstím
A děti bez zájmu, beze škol, bez jídla
Čichají lepidla, benzín a ředidla

 

Ve městě Belmopán v dohledu haciend
V místech, o nichž neví nic ani prezident
Pouliční gangy a duše bezradné
Mají svůj jiný svět, kterému nevládne

 

Ve městě Belmopán, v špinavé favelle
Stopují ztracenci uprchlé naděje
Pak, když je nenajdou, zahoří plamenem
Ty, kdož jsi bez viny, hoď první kamenem

 

Ve městě Belmopán, tam v temných uličkách
Přerůstá ve válku, co začne v potyčkách
Džungle ta zelená lepší té ve městě
Život je nejistý, žít je být na cestě

 

Do města Belmopán do chudých favellas
Posílá slunce den do pekla bez příkras
Najatí žoldáci do temné a vlhké cely
Odvádí ty, které namístě nezastřelí

 

Mi corazon mi amor
Neplakej pro mne por favor
Bůh je jen Jeden, všech Jediný Pán
Bienvenidos a Belmopán

Autor Alija Harisović, 23.03.2015
Přečteno 463x
Tipy 5
Poslední tipující: Amonasr, Rozina, Joe Vai
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí