Život za oponou

Život za oponou

Noc je jako opona
zvedá se každé ráno
denodenně dokola
my jdem jak tupé stádo.

Tupé hry pak na hledišti
denodenně hrajem
jak slepice na smetišti
stále něco hrabem.

A než se spustí opona
den vystřídá noc
žijem v duchu zákona
kde silnější má moc.

Rozdali jsme svobodu
a teď si na ni hrajem
podléháme zákonům
však někdo je víc hájen.

Na pedestal obdivu
stavíme vzletné činy
žasnu němě v údivu
jak do hlav bijou klíny.

Víra v sílu arogance
v mediální pravdě
realitu za kus žvance
měníme tak snadně.

Vítěz píše historii
a nebo předělává
my jak tupci v agónii
voláme sláva, sláva!

Všichni jsme si rovni
však někdo si je rovnější
buďme všichni svorni
vždyť budoucnost je včerejší.
Autor Ďábel sám, 03.10.2016
Přečteno 654x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, banan, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Také to tak občas mám.

24.01.2024 03:50:36 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí