Vlastenecká

Vlastenecká

Anotace: báseň o rodné vlasti

Sbírka: Matčiny oči, Skleněný déšť (výbor)

Vlast jako matka domů volá tě
pryč si celé dny z rodného kraje
víska se v létě topí ve zlatě
žlutý plod na blankytu sladce zraje

Vlast objímá tě hebkou náručí
stejně, jako kdysi tě matka laskala,
kde stromy šeptají a řeka tam hučí
drobotina na hřbitově pro ní plakala

Ach má matko mému srdci nejbližší
já byl ve tvé vlasti jediný syn
proč však nikdo má slova neslyší ?
a nepochválí dobře vykonaný čin

Až od východu vyjde to zlaté kamení
nejhezčí snad v celé naší otčině
zde v kraji severním žiji od narození
a tam rovnež spočinu v náručí matčině
Autor Petr27, 26.12.2018
Přečteno 675x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pozor, dnes jsou slova jako "rodná" či "vlast" protispolečenská a kriminalizovaná, protože jsou NEmoderní, PROTIevropská a ANTIglobalistická. Takže naprosto tabu v moderních médiích. (ironie) :-))

27.12.2018 12:24:15 | Lighter

No jo co se dá dělat:)

27.12.2018 14:18:42 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí